Voedingscoaching

Hippocrates, de grondlegger van de westerse geneeskunde, zei het al: ” laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.”

De juiste voeding is essentieel voor het in balans houden van je lichaam. Maar wat is nou juiste voeding?
Als je speurt op internet kun je voor ieder voedingsmiddel wel een lading voordelen en een lading nadelen vinden. Dat maakt het dus heel lastig om te bepalen wat goede voeding is.
Mijn overtuiging is dat ieder lichaam anders is en daarom dus ook niet iedereen hetzelfde reageert op voeding. Zo kan bijvoorbeeld een appel voor de ene persoon goed zijn en voor de andere minder. En dit is niet zomaar een voorbeeld want zelfs van een appel kunnen sommige mensen klachten ondervinden.

Wat ik aanbied is een voedingslijst op maat uitgetest. Deze lijst bestaat uit vier pagina’s met voedingsmiddelen, van groente tot aan granen en zuivel. Voor elk product test ik uit of jij als individu daar goed of slecht of neutraal op reageert. Dit geeft een heel helder beeld en vaak ook al voldoende basis om zelf de juiste voeding te kiezen. Uiteraard is verdere coaching op het vlak van voeding mogelijk.

Reviews

Fenna – 1 oktober 2019
Op mijn 21ste kreeg ik te maken met darmklachten. Het begon met krampen, afgewisseld met verstopping en diarree. Ik ging naar de huisarts en van de huisarts kwam ik in het ziekenhuis. Daar hebben ze verschillende onderzoeken gedaan waaronder een gastroscopie. Er werd niets gevonden en ik kreeg de diagnose “prikkelbaar darm syndroom”.
Ik had iedere dag last van mijn buik en kon niet geloven dat ik het hiermee moest doen.
In de loop der jaren kwam ik bij acupuncturisten, hypnotherapeuten en osteopaten. Niets hielp of in ieder geval niet voor langer dan een paar dagen.
Ik wist wel dat voeding veel invloed had op mijn darmen maar ik kon er maar niet achter komen wat het precies was dat de klachten veroorzaakte.
Inmiddels 31 en mijn klachten waren op een hoogtepunt. Claudy had mij al vaker geholpen en toen kwamen we erachter dat gluten en zuivel niet goed voor mij zijn. Afgelopen zomer vroeg ik Claudy weer om hulp. Toen bleek dat ik ook niet tegen soja kan. En dat terwijl ik als veganist ontzettend veel soja at.
Ik stopte volledig met gluten, zuivel, soja en tijdelijk ook met mango en kikkererwten.
Inmiddels vier maanden verder en mijn darmklachten zijn nog steeds weg. Ik kan er nog iedere dag heel blij en dankbaar om zijn! Dank je wel lieve Claudy