Notenbrokken met chocola

Dit is één van m’n zoetigheden die ik graag op voorraad heb in m’n vriezer. Als ze op zijn, probeer ik snel nieuwe te maken voor het geval ik zin heb in iets zoets….

Ingrediënten:

996890_10151823315614359_2027558621_n– Een mix van noten (in deze zitten amandelen, hazelnoten, paranoten en pecannoten

– Eventueel kokosschilfers

– Gesmolten kokosolie (kokosolie kun je smelten au bain marie, doe het liever niet in de magnetron)

– Ahornsiroop (zelf bekijken hoe zoet je het wilt hebben. Ik vind noten al vrij zoet dus doe er niet heel veel ahornsiroop bij)

– Pure chocola (ik gebruik zelf altijd van Vivani de 92%)

Doe de noten (en eventueel de kokosschilfers) samen met de ahornsiroop en de gesmolten kokosolie in de keukenmachine. Je kunt de hoeveelheid zelf een beetje bepalen, afhankelijk van het bakje waar je het uiteindelijk indrukt. Ik gebruik zelf een kleine 200 gram noten inclusief kokosschilfers. Ik gebruik een paar eetlepels ahornsiroop en begin met ongeveer 5 eetlepels gesmolten kokosolie.

Als je het fijngemalen hebt in de keukenmachine, moet het lekker zoet smaken en vastplakken aan elkaar als je het samenknijpt. Als dat zo is, is het goed. Anders moet er nog wat ahornsiroop bij (zoeter) of wat kokosolie (meer plakken).

Als het mengsel klaar is, druk je het in een bakje dat in de vriezer kan. Ik gebruik zelf graag een stenen vierkanten bakje van ongeveer 15 bij 15 centimeter. Deze bekleed ik eerst met bakpapier en dan verdeel ik het mengsel erin en druk het aan. Vervolgens doe ik het bakje vast in de vriezer zodat ik de chocolade-toplaag kan maken.

Dit doe je door de chocola te smelten in een pannetje of au bain marie. Omdat de chocola erg puur is, voeg ik altijd nog wat kokosolie toe. Dat maakt de chocola wat milder van smaak. Als dit mengseltje gesmolten is, haaI ik het notenmengsel uit de vriezer en verdeel de chocola er overheen. Vervolgens gaat het de vriezer weer in. Na een uurtje is het wel hard en kun je er blokjes van snijden.

Je kunt de brokken in een bakje bewaren in de vriezer, althans als je je kunt beheersen en ze niet in één keer opeet 😉

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *