Wie ben ik en wat doe ik

Soms vragen mensen wel eens, wat doe je dan eigenlijk als NEI therapeut en hoe doe je dat dan?

Een aantal jaren geleden klapte ik vaak dicht bij dit soort directe vragen. Vanuit het verleden gewend om te moeten reageren met een goed inhoudelijk argument en de ander willen overtuigen van hetgeen ik kan en doe. Een angst dat mensen mij misschien wazig zouden vinden. Iets wat ik absoluut niet ben.

Het heeft wat tijd gekost dit patroon te doorzien en af te bouwen, ik doe het niet meer. Mijn vakgebied is mij totaal eigen en ik ben kundig in mijn vak. Het is mijn passie bij mensen de kern van hun klachten op te sporen en hen daarmee verder op weg te helpen naar een gezonder en vitaler leven. Supermooi vind ik dat!

Ik heb zelf jarenlang geworsteld met diverse klachten, zowel lichamelijk als emotioneel. En geen enkel antwoord wat dat kon zijn.

Na vele jaren en lange zoektochten, snap ik mezelf. Ik ben hooggevoelig, voel veel aan van anderen en reageer snel op bepaalde voeding. Inmiddels begrijp ik dat totale plaatje van mezelf.

Die zoektocht is enorm geweest. Van huisarts en ziekenhuizen naar coaches en alternatieve therapeuten. En uiteindelijk mijn weg gevonden en volgde ik verschillende opleidingen. Van diverse opleidingen over voeding en orthomoleculaire suppletie tot NEI therapie en healing.

Dus wat antwoord ik tegenwoordig als ik dezelfde vraag gesteld krijg? Ik antwoord als volgt:

‘Ik zoom helemaal in op jou als totaal persoon (fysiek en emotioneel). Daardoor krijg ik inzichten en antwoorden op jouw specifieke situatie en of vragen. Met deze informatie kan ik een behandelplan opstellen die passend is bij jou’.

En ja, dit klinkt misschien nog steeds wazig maar een beter antwoord heb ik niet. Want dit is wie ik inmiddels ben en wat ik kan!

Lieve groet Claudy