Leven met HSP – Programma hooggevoeligheid

Ben je gevoelig, voel je je snel overprikkeld, worstel je met vage klachten zoals moeheid of onrustige darmen of pijn in je lijf of ben je snel emotioneel? En ben je op zoek naar een holistische aanpak om je klachten aan te pakken om weer balans te ervaren in je lichaam? Dan is dit programma op jouw lijf geschreven.

Klachten bij HSP

Misschien heb je je altijd anders gevoeld dan anderen, misschien zelfs wel een buitenbeentje. Je merkt ook dat je soms ineens verdrietig bent, zonder aanleiding of ineens een kort lontje hebt. Het kan heel goed zo zijn dat je zo gevoelig bent dat je de emoties van anderen overneemt. Dat kan dan resulteren in “niet te plaatsen” emoties. Of het kan zelfs leiden tot onrustige darmen of huiduitslag.

Mensen die heel gevoelig zijn, zijn dat vaak op verschillende vlakken. Op het emotionele vlak maar ook op voedingsstoffen. Hun lichaam kan sneller van slag raken van voeding die niet goed is voor hun lijf. En die voeding is voor iedereen weer anders. Dat is echt niet perse de suiker of de alcohol. Dat kan van alles zijn.

Mijn persoonlijke verhaal met HSP

De klachten die je hebt, kunnen leiden tot een grote zoektocht. En die zoektocht ken ik. In mijn tienerjaren had ik altijd al buikpijn en was ook altijd moe. Ik sliep rustig twaalf uur per nacht en dan was ik nog moe. Van alles werd er onderzocht door artsen maar niets te vinden. In mijn twintiger jaren kwam ik bij een homeopaat die mij een heel eind op weg heeft geholpen, vooral op het vlak van voeding en vitaminetekorten. Toen ik de (voor mij) juiste voeding ging eten en mijn vitaminetekorten ging aanvullen, ging er een wereld voor me open. Ik kreeg meer energie en veel minder last van mijn buik. Maar daarmee waren we er nog niet helemaal. In mijn dertiger jaren kwam ik in aanraking met de NEI en dat was het laatste puzzelstukjes. Ik sleepte nog zoveel oude emoties met me mee, zowel van mezelf maar ook een hele lading van andere mensen. Toen ik daarmee aan de slag ging, kon ik in mijn eigen kracht komen. Ik kon mezelf worden, zo voelde het. Uit die schaduw en in het licht.

En dat gun ik iedere vrouw. Vandaar dit programma.

De invloed van voeding, emotionele blokkades en vitaminetekorten

Zoals ik hierboven al zei, als je erg gevoelig bent, zie je dat terug op verschillende terreinen. Allereerst oude emotionele blokkades die je misschien al jarenlang meedraagt.

En daarnaast voeding. Voeding is echt een enorm grote factor. Als gevoelige vrouw kun je heftig reageren op voeding. En die voeding is voor iedereen weer anders. Geen vrouw is hetzelfde. Waar de één reageert op appels en noten, reageert een ander weer op soja en spinazie.

Ook bepaalde vitaminetekorten kunnen van invloed zijn en daarnaast kan homeopathie ondersteuning bieden. Deze verschillende aspecten zitten allemaal in mijn programma.

Een aantal behaalde resultaten met mijn behandelingen:

 • Weer in contact met je lichaam
 • Meer energie voelen gedurende de dag
 • Minder pijntjes in je lijf
 • Betere ontspannen
 • Beter slapen
 • Leren om goed te gronden en los te laten
 • Meer balans voelen
 • Jezelf nog veel beter leren kennen

Ik kan jou helpen om je klachten aan te pakken en tevens meer balans te creëren in je lichaam.

Stap voor stap omgaan met je gevoeligheid in 12 weken

In deze 12 weken gaan we vanuit verschillende invalshoeken werken aan meer balans in je lichaam. De invalshoeken die we gebruiken zijn de emotionele kant, voeding, tekorten en intoleranties. Het programma bestaat uit 4 stappen:

Stap 1 Inzicht

Je krijgt inzicht in je actuele (lichamelijke en emotionele) klachten. Die oorzaken kunnen divers zijn: emotioneel, intoleranties, voeding, tekorten. Je leert als het ware jouw eigen blauwdruk kennen:

 • je ontdekt wat jouw emotionele blokkades zijn
 • je ontdekt welke voeding voor jou heel heilzaam is en welke giftig is voor jouw lichaam
 • je leert welke supplementen een gunstig effect hebben op jouw lijf

Stap 2 Aandacht

Je besteedt aandacht aan jezelf en aan wat jij nodig hebt, om de balans terug te vinden in je lichaam. Deze stap bestaat uit 2 onderdelen: de emoties en de voeding en supplementen.

 1. Emoties: we gaan in een aantal live sessies en een aantal online sessies de verschillende emotionele blokkades stap voor stap afpellen en aanpakken. Je gaat de confrontatie aan met de schaduwkant in jezelf en deze gaan we naar het licht brengen.
 2. je gaat de juiste voeding en supplementen gebruiken waardoor je gaat ervaren hoe je lichaam reageert op de voor jou optimale voeding en supplementen

Stap 3 Leren

Stap 2 en 3 lopen parallel naast elkaar. Je krijgt een manier aangereikt om zelf te kunnen resetten en terug te komen bij jezelf.

 • Ik neem je mee in een visualisatie-oefening wat je helpt om terug te komen bij jezelf en gebeurtenissen los te laten
 • Ter ondersteuning ontvang je een inspirerend boek

Stap 4 Transformatie

Het programma nadert het einde. Het programma heeft je het volgende opgeleverd:

 • Je hebt inzicht in jezelf en in je patronen.
 • Je weet jouw blauwdruk, welke voeding bij jou hoort, welke supplementen je nodig hebt, welke patronen in jou schuilen waardoor je sneller uit balans raakt.
 • Je hebt de visualisatietechniek geleerd waardoor je balans terug kunt vinden
 • Je bent meer en meer in balans.

Voor het gedetailleerde programma, klik hier.

Heb je interesse of wellicht nog meer vragen? Neem dan contact op via onderstaand formulier.