Pakket Heartmath: Werken aan Veerkracht

Iedereen is wel eens moe, gestresst, slaapt soms wat minder goed of is wat emotioneler dan normaal. Maar wat nou als je het gevoel hebt uit balans te zijn en niet goed weet hoe je die balans weer terug krijgt?

Met het wetenschappelijke onderbouwde programma “Werken aan Veerkracht” van Heartmath leer ik je hoe je jezelf mentaal en emotioneel in topconditie kunt brengen door middel van hartcoherentie. Je krijgt meer inzicht in de gevolgen van stress en wat je daar zelf aan kunt doen. Je leert technieken waarmee je stressvolle situaties, groot en klein, beter leert hanteren. Het programma bestaat uit 7 coachsessies waarin ik je makkelijk te leren HeartMath technieken aanreik. Je krijgt inzicht in de fysiologie van stress en prestatie en oefent uitgebreid met biofeedback apparatuur waardoor je je bewuster wordt van jouw eigen stresspatronen.

Dit pakket heeft een doorlooptijd van 3 maanden. Dit kun je van het pakket verwachten:

  •  7 coachsessies bij mij in de praktijk. Een sessie duurt ongeveer een uur. Tijdens de sessie gaan we in op de theorie maar we gaan vooral praktisch aan de slag. Ik leer je methodes die je daarna thuis kunt oefenen.
  • Je krijgt een werkboek waar alle theorie en de oefeningen in staan. Een leidraad voor de 7 sessies en een naslagwerk om terug te kunnen kijken.

Wat is hartcoherentie?

Ons hartritme wisselt continu in snelheid. Als je een trap oploopt, gaat je hartslag sneller dan als je rustig op de bank zit. De wisseling in tijdsintervallen tussen hartslagen, noemen we hartritme variabiliteit (HRV). De HRV geeft ons belangrijke informatie over onze veerkracht en vitaliteit maar ook over de toestand van het lichaam. De HRV is gevoelig voor emotionele veranderingen en de mate van samenhang in de HRV wordt Hartcoherentie genoemd. We kunnen onze hartslag beinvloeden met onze ademhaling en daarmee zorgen voor een hogere hartcoherentie en dus meer rust en flow in het lichaam. 

Wat het hartcoherentie pakket oplevert:

  • Je leert hoe je invloed hebt op je eigen mentale en fysieke gezondheid
  • Je voelt je energiek en vitaal
  • Je slaapt beter
  • Je bent emotioneel beter in balans
  • Je hebt meer geduld
  • Je herkent je eigen patronen en kan daardoor beter omgaan met lastige situaties
  • Je hebt de technieken om je voor te bereiden op, om te gaan met, en te herstellen van lastige situaties, onder de knie
  • Je hebt een coach die jou intensief begeleidt in dit proces

Kosten:

EUR 995,- (in termijnen betalen is bespreekbaar).

Tijdens de sessies in de praktijk oefenen we met de Emwave pro op de laptop. Je kunt de oefeningen thuis doen zonder apparatuur. Met de Inner Balance Trainer (via bluetooth aangesloten op je mobiele telefoon) of de Emwave (los apparaatje) kun je thuis ook je balans monitoren. Je hebt de mogelijkheid om de Emwave of de Innerbalance Trainer via mij aan te schaffen.