Heartmath / Hartcoherentie

Iedereen is wel eens moe, gestresst, slaapt soms wat minder goed of is wat emotioneler dan normaal. Maar wat nou als je het gevoel hebt uit balans te zijn en niet goed weet hoe je die balans weer terug krijgt?

Met het wetenschappelijke onderbouwde programma Heartmath leer ik je hoe je jezelf mentaal en emotioneel in topconditie kunt brengen middels hartcoherentie. Je krijgt meer inzicht in de gevolgen van stress en wat je daar zelf aan kunt doen. Je leert technieken waarmee je stressvolle situaties, groot en klein, beter leert hanteren. Het programma bestaat uit 7 coachsessies waarin ik je makkelijk te leren HeartMath technieken aanreik. Je krijgt inzicht in de fysiologie van stress en prestatie en oefent uitgebreid met biofeedback apparatuur waardoor je je bewuster wordt van jouw eigen stresspatronen.

Wat is hartcoherentie?

Ons hartritme wisselt continu in snelheid. Als je een trap oploopt, gaat je hartslag sneller dan als je rustig op de bank zit. De wisseling in tijdsintervallen tussen hartslagen, noemen we hartritme variabiliteit (HRV). De HRV geeft ons belangrijke informatie over onze veerkracht en vitaliteit maar ook over de toestand van het lichaam. De HRV is gevoelig voor emotionele veranderingen. De mate van samenhang in de HRV wordt Hartcoherentie genoemd. We kunnen onze hartslag beïnvloeden met onze ademhaling en daarmee zorgen voor een hogere hartcoherentie en dus meer rust en flow in het lichaam. 

Heartmath bied ik aan in de vorm van twee pakketen: