Waterkefir

WP_000226Van de week al korrels besteld voor de waterkefir en dus van het weekend begonnen met het maken van de waterkefir.

Wat is waterkefir eigenlijk? Waterkefir zijn korrels die zoete drankjes omzetten in goede bacterie. De korrels die je gebruikt bestaan uit verschillende micro-organismen (goede bacteriën en gisten) die een gunstige uitwerking hebben op je darmflora. Door de suiker die je toevoegt, vermeerderen ze zich, eten de suiker op, laten een friszure smaak en probiotica achter.

Waterkefir kan een gunstige bijdrage leveren bij onder andere maag- en darmaandoeningen, huidaandoeningen, hoge bloeddruk, candida en een verstoorde stoelgang. Daarnaast kun je het preventief gebruik voor een goed lichamelijk en geestelijk evenwicht.

Het proberen waard dus, dacht ik zo!

Er zijn verschillende manieren om waterkefir te maken. Van het weekend ben ik begonnen met de standaard manier. Dat houdt in water, citroen, vijgen, ahornsiroop en uiteraard de korrels.

Na twee dagen is het dan klaar en dat was dan gisteren. Ik ben begonnen met een kleine bestelling korrels omdat de korrels zich iedere “kweekbeurt” vermenigvuldigen.

 

Nu is mijn grote glazen weckpot dus nog erg leeg maar gaandeweg zullen de korrels steeds meer worden en dus zal mijn weckpot iedere sessie meer gevuld worden.

Ik kan het iedereen aanraden. Het is lekker, makkelijk te maken en ook leuk om te zien (het bubbelt namelijk een beetje).

Als je ermee aan de slag gaat, laat dan hieronder weten hoe je het vond en of je nog nieuwe recepten hebt…..

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *