Niet iedereen vindt spruitjes lekker maar ik heb er nooit iets tegen gehad. Ja als je ze helemaal kapot kookt, vind ik ze ook niet lekker maar roerbakken of uit de oven….lekker!
Van het weekend heb ik een spruitjessalade gemaakt. Lekker voor bij het eten ’s avonds of als lunchgerecht naar je werk.
Ingrediënten:
– spruitjes
– (winter)wortel
– geraspte oude kaas (of geitenkaas)
– mosterd
– honing
– olijfolie
– citroen
– pecannoten
– amandelen
Dit is echt weer zo’n recept waar het niet zo belangrijk is hoeveel je van alles gebruikt. Gewoon tussendoor proeven.
Je maakt de spruitjes schoon en dan hak je ze in de keukenmachine. Tussendoor kook je water en als de spruitjes kleingemaakt zijn, doe je ze in een bak en gooi je het gekookte water eroverheen. Laat het 8 minuten staan met de deksel op de pan.
Na 8 minuten giet je de spruitjes af en laat je ze afkoelen. Vervolgens maak je de wortel schoon en ook deze maak je klein in de keukenmachine. Doe de gemalen wortel bij de spruitjes. Doe daar doorheen de geraspte oude kaas (of geitenkaas).
De dressing maak je met de mosterd, honing, citroen en olijfolie. Als de dressing naar je smaak is, roer je deze door de spruitjes en wortels heen. Maak het geheel af met amandelen en pecannoten.
Ben benieuwd wat jullie ervan vinden…..