Smoothie met bosbessen en smoothie boekentips

Ik krijg regelmatig de vraag welke smoothies ik allemaal maak. Als je eenmaal een favoriete smoothie hebt, ben je snel geneigd om steeds dezelfde te maken. Logisch natuurlijk maar om te genieten van de voordelen van groene smoothies is het belangrijk om te variëren. Niet iedere dag dezelfde bladgroente maar afwisselen. Van andijvie naar spinazie, naar sla, naar peterselie, naar paksoi etc…..

Voor de liefhebbers die het leuk vinden om wat meer creatieve ideeën op te doen, wil ik jullie als tip de boeken van Victoria Boutenko, de uitvindster van de groene smoothies, geven. Naast uitgebreide informatie over de voordelen van groene smoothies, bevatten de boeken ook veel recepten voor zowel beginnende smoothie-drinkers als gevorderden.

WP_000291

Vanmorgen heb ik genoten van een smoothie met blauwe bessen (altijd in de diepvries hier).

Ingrediënten:

– blauwe bessen uit de diepvries (halve zak)

– 2 bananen

– 2 handen andijvie

– klein theelepeltje maca

Maca reguleert de hormoonhuishouding, vergroot het uithoudingsvermogen, geeft energie, en ondersteunt het immuunsysteem. Leuk weetje is ook dat maca bekend staat als de natuurlijke viagra. Ik vind dat maca een vrij specifieke smaak heeft dus gebruik er altijd maar heel weinig van.

Zijn er meer superfoods waar jullie meer over zouden willen weten? Ik hoor het graag want dan schrijf ik daar wat over 😉

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Hallo Claudy,
  Leuke blog heb je. Ik zou graag willen weten waar je maca kan kopen? Hebben ze dit alleen in een reformzaak of ook bij een reguliere supermarkt?
  Ik hoop nog lekkere recepten te kunnen maken via jouw blog.
  Succes ermee!
  Groetjes,
  Anette Elsenaar

  • Hoi Anette,

   Wat leuk dat je zo enthousiast bent. Ik bestel mijn superfoods, waaronder maca, meestal op internet. Bijvoorbeeld bij superfood.nl of spiruella.nl. Je kunt het ook bij de natuurwinkel zoals ekoplaza vinden en zelfs de Tuinen verkoopt tegenwoordig superfoods.
   Succes ermee! Ben benieuwd wat je ervan vindt als je het uitgeprobeerd hebt.

   Groetjes Claudy