Rawfood taartje….

WP_000581Gisteren kwamen m’n schoonouders op visite. Normaliter heb ik altijd wel zelfgemaakte chocolaatjes of notenballetjes in de vriezer maar nu dus een keer niet. Balen, want ik wil toch altijd wel iets lekkers bij de koffie of thee kunnen serveren en koekjes vol met suiker en gluten wil ik echt niet.

Dan maar zelf nog even iets in elkaar zetten. Even iets heel nieuws uitgeprobeerd en ik moet zeggen…..zeer de moeite waard. En dat werd ook nog eens beloond met het feit dat het totale taartje in een kwartier op was. Ook wel jammer want had graag ‘s avonds nog een stukje genomen.

Raw pecan-walnotentaartje

Ingrediënten bodem:

  • rozijnen
  • pecannoten
  • dadels
  • kokosolie

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Goed malen. De hoeveelheden kun je naar eigen smaak aanpassen. Als de bodem niet voldoende plakt, doe er dan wat extra kokosolie bij. Als het zoeter moet voor je smaak, wat extra dadels.

Als de bodem klaar is, kun je het aandrukken in een met bakpapier beklede vorm of schaal. Goed aandrukken met een lepel of je vingers.

Ingrediënten toplaag:

  • pecannoten
  • walnoten
  • kokosolie
  • cashewnotenpasta (uit de natuurwinkel)
  • beetje notenmelk (kokosmelk of amandelmelk bijvoorbeeld
  • ahornsiroop

Doe eerst de noten in de keukenmachine en maal het klein. Doe vervolgens de overige ingrediënten erbij en maal het tot het een roomlaag is geworden. Ook hier kun je de hoeveelheden naar eigen smaak bepalen. Ik heb zelf ongeveer een kopje walnoten en een kopje pecannoten gebruikt, twee volle eetlepels cashewnotenpasta, twee eetlepels kokosolie, twee eetlepels ahornsiroop en een paar eetlepels amandelmelk (om het een beetje vloeibaar te maken tijdens het mengen).

Smeer de roomlaag over de bodem. Duw het een beetje aan met een lepel of je vingers. Versier de top met wat walnoten of pecannoten en laat het vervolgens minstens een uurtje opstijven in de koelkast.

Makkelijk om te maken en echt superlekker. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden….

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *