Raw chocoladetaart

67939_10152000814994359_1612251516_n

Wat een heerlijke zondag vandaag. Na een extra uurtje slapen door de wintertijd, lekker gestart met een sapje van komkommer, wortel, gember, peer en appel. Daarna ontbeten met pannenkoekjes van boekweitmeel en amandelmeel met mandarijn, banaan, wat yaconsiroop en rauwe cacaonibs. Een lekker ontbijt waar je direct energie van krijgt.

Vanmiddag gezellig met een vriendin gaan lunchen in Den Haag. Een vriendin die ik de afgelopen twee jaar veel te weinig gezien heb. Nu ik haar de afgelopen twee maanden weer intensiever gesproken en gezien heb, realiseer ik me hoezeer ik haar gemist h

eb. De gesprekken die we hebben en de openheid waarmee we alles kunnen bespreken. Naast supergezelschap ook lekker geluncht met een heerlijke salade met gegrilde groenten en geitenkaas.

Ik had jullie nog het recept voor de chocoladetaart beloofd dus bij deze:

Bodem:
1,5 koppen amandelen
1,5 koppen dadels
1 lepel kokosolie
Beetje zout

Vulling:
3 koppen rauwe cashewnoten, paar uur geweekt in water
1/2 kop kokosolie
2/3 kop ahornsiroop
1 theelepel vanille
Paar lepels cacao

 

– Doe bakpapier in de taartvorm of smeer de taartvorm in met kokosolie.
– Doe de amandelen samen met de dadels, het zout en de kokosolie in de keukenmachine.
– Als het niet genoeg plakt, kun je nog wat extra kokosolie of dadels toevoegen.
– Doe het bodemmengsel in de taartvorm en druk goed aan.
– Giet de cashewnoten af.
– Doe ze samen met de kokosolie, de ahornsiroop en de vanille in de keukenmachine
– Laat draaien tot het een egaal mengsel is.
– Verdeel ongeveer de helft van het mengsel over de taartbodem.
– Voeg bij de rest van het mengsel de cacao toe. Je kunt zelf kijken hoeveel cacao jij lekker vindt. Gewoon beetje proeven tussentijds.
– Doe dit mengsel weer bovenop de vorige cashewlaag.
– Nu bestaat je taart dus uit drie lagen: de bodem, een eerste blanke cashewlaag, een tweede donkere cashewlaag
– De taart kun je nog versieren met chocoladehageltjes
– Zet de taart minstens een uur in de vriezer.
– Haal de taart een half uur voordat je wilt serveren uit de vriezer

Jullie ook een leuke zondag gehad?

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *