Quinoapannenkoek met tonijnsalade

WP_000484Ja misschien klinkt de titel wat vreemd in de oren…..een pannenkoek met tonijnsalade maar……erg lekker. De pannenkoek is simpel. Neem een half kopje quinoameel en een halve kopje water. Meng dit goed. Doe er nog wat zout bij en één eitje en nog even goed doorroeren zodat je een mooi beslag hebt. Van deze hoeveelheid bak je twee pannenkoeken (formaat koekenpan).

Vervolgens besmeer je de pannenkoek met een sausje. Ik varieer hierin. Vandaag had ik yoghurt, mosterd en een beetje olijfolie en agavesiroop als smeersel. Ik maak ook wel eens yoghurt, knoflook, peterselie, citroensap en wat olijfolie. Net wat je lekker vindt.

En dan de tonijnsalade. Hiervoor neem ik een blikje tonijn, een gesneden uitje, een stukje gesneden prei, een avocado en gekookte sperzieboontjes (vers of diepvries). Dit alles roer je door elkaar met wat olijfolie en balsamico. Et voila, daar heb je je heerlijke tonijnsalade.

Doe een paar schepjes op de besmeerde pannenkoek en je diner is klaar. Bon appetit!

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.