Quinoa met kipfilet, spinazie en champignons

WP_000663Ik ben echt een groentenmens. Ik kan makkelijk de hele dag leven op smoothies, salades en gegrilde groenten. Maar dat is natuurlijk wat incompleet. Dus….gisteravond maar weer eens lekker quinoa gemaakt. Naast dat ik het nodig vond om wat gezonde granen (eigenlijk geen graan maar een zaad) te eten, wilde ik ook weer eens kipfilet eten. Kipfilet is het enige vlees dat ik soms eet en waar ik goed tegen kan en af en toe heb ik het gewoon nodig.

Ingrediënten: quinoa, kipfilet, champignons, spinazie, rode ui in kleine stukjes, gehakte knoflook, tomaat (in stukjes), groentebouillon, geitenkaas of gewone kaas, peper en zout.

Eerst bak je de kipfilet met wat peper en zout. Ik heb ongeveer 150 gram kipfilet genomen voor 2 personen. Als dat gaar is, zet je het even apart. Vervolgens bak je de ui (ik had twee rode uien), de gehakte knoflook (ik had 2 tenen in stukjes), de champignons (ik had 1 bakje champignons) met wat peper. Vervolgens doe je de quinoa erbij. Ja hoeveel zal het geweest zijn….ongeveer 15 kopje. Meng het wat door elkaar en doe de groentebouillon erbij. Doe er zoveel bij dat het prutje net onder “water” staat. De quinoa neemt het vocht op. Na ongeveer 5 minuten doe je de stukjes tomaat erbij (ik had 2 tomaten) Als het te droog wordt, doe je er weer wat groentebouillon bij. Ik denk dat ik bij elkaar ongeveer 300 ml groentebouillon gebruikt heb. Je gaat net zolang door tot de quinoa gaar is. Als het gaar is, roer je de kipfilet en de gehakte spinazie erbij (ik had een grote hand spinazie). De spinazie slinkt door de warmte en dan kun je vervolgens de kaas er doorheen doen.

En dan is het gerecht klaar. Wij hadden best veel voor 2 personen maar mijn man vond het niet zo erg. Heeft heerlijk alles opgegeten!

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *