Pannenkoekentaart

10526043_680889978665701_1691184614066992646_nOk….wie heeft de foto op facebook voorbij zien komen van mijn heerlijke pannenkoekentaart? Deze is echt de moeite waard om te maken. En o zo simpel……

Je begint met het maken van een stapel pannenkoeken. Nu maak ik zelf m’n pannenkoeken altijd met boekweitmeel omdat ik geen gluten eet.

Ingrediënten pannenkoeken:

–          100 gram boekweitmeel

–          250 ml amandelmelk (of rijstemelk)

–          2 eieren

–          mespuntje zout

Meng dit door elkaar en laat het paar uur rusten in de koelkast. Daarna kun je de pannenkoeken bakken in kokosolie en vervolgens af laten koelen. Om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken, leg ik tussen de pannenkoeken een bakpapiertje (scheelt gedoe met plakken en scheuren).

Zodra ze afgekoeld zijn, kun je gaan stapelen. Eigenlijk kun je er van alles tussen smeren maar ik kies zelf meestal voor een laagje banaan, een laagje jam, een laagje notenpasta, een laagje dadelpasta en ik sluit af met een laag cashewcrème met blauwe bessen.

Voor de volledigheid: de cashewcrème maak ik zelf met geweekte cashewnoten (paar uur weken) en een klein beetje amandelmelk/kokosmelk en wat ahornsiroop. Dit allemaal in de keukenmachine of de blender et voila……heerlijke cashewcrème. Lekker als laagje op deze pannenkoekentaart maar ook bijvoorbeeld als crème over een schaaltje fruit.

Ben benieuwd wat jullie hiervan vinden…. 😆

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *