Overnight oats…

WP_000485

Ik zie regelmatig heerlijke recepten met havermout. Havermout is echt hartstikke gezond. Naast het feit dat het lekker voedzaam is, barst het ook van de vitamines en mineralen. Maar……helaas reageert mijn buik niet echt goed op havermout. Van de week geprobeerd om overnight oats te maken zonder gluten, zonder lactose en zonder suiker en ik vond het geslaagd. De foto ziet er misschien niet heel smakelijk uit, eerder een beetje een rommeltje maar dat hoort ook wel bij overnight oats.

  • – quinoavlokken en/of rijstevlokken
  • – amandelmelk
  • – banaan en mango
  • – hazelnoten
  • – vanille en kaneel
  • – rauwe cacaonibs
  • – yaconsiroop (of ahornsiroop)

Doe alles de avond van de voren in een bakje (met uitzondering van de yaconsiroop (of ahornsiroop) en de kaneel). Meng alles door elkaar en zet in de koelkast. De vlokken zuigen de amandelmelk op dus gebruik niet al te weinig melk.

De volgende ochtend haal je het bakje uit de koelkast en doe je er de kaneel en de yaconsiroop of ahornsiroop overheen. Heerlijk!

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    • Ja quinoavlokken zijn zeker anders dan quinoa. Ontbijt met gewone quinoa is ook heerlijk (met bijvoorbeeld banaan en rauwe cacao) maar dan moet je de quinoa toch echt wel koken. Quinoavlokken zien er uit als havermout. Het is eigenlijk een soort platgewalste quinoa en kun je gebruiken om bijvoorbeeld cruesli mee te maken (met wat gesmolten kokosolie en ahornsiroop) in de oven roosteren of als overnight oats zoals in het recept. En de overnight oats eet je gewoon ongekookt. Een avond van tevoren klaarmaken, in de koelkast zetten en de volgende ochtend ready to eat! Succes!

      Liefs Claudy