Waar kan NEI therapie bij helpen?

DSC_0455Hoe NEI therapie werkt is voor mij helemaal helder. Ik vergeet nog wel eens hoe mijn wereld eruit zag voordat ik NEI Therapeut was. En dat maakt soms blind voor hoe anderen er tegenaan kijken. Ik herlas van de week het boek van Roy Martina over Neuro Emotionele Integratie: “Wie ben je echt”.

Hierin stond vanuit de basis uitgelegd hoe NEI Therapie werkt. Ik wil je meenemen in deze uitleg.

Het onbewuste en bewuste zijn met elkaar verbonden als een siamese tweeling. Ze gaan steeds dezelfde kant op. Maar wie bepaalt de richting? Is het bewuste de baas of het onbewuste? Een slechte samenwerking van beide kan leiden tot enorme sabotage van alles wat we ondernemen.  Wanneer we geen harmonische samenwerking hebben van het bewuste en het onbewuste gaan we onszelf saboteren.

Voorbeeld van waar NEI therapie bij kan helpen

Stel dat Jan wil stoppen met roken. Hij rookt zijn laatste sigaret, gooit de rest van het pakje weg en is overtuigd en gedreven om nooit meer te gaan roken. Het gaat de eerste dag goed. Jan is gedreven, wel een tikkeltje geïrriteerd omdat hij zijn sigaretten mist, maar hij zet door. Wat Jan nog niet weet is dat zijn onbewuste de boel gaat saboteren. Onbewust vindt Jan zichzelf helemaal niet de moeite waard om succesvol te zijn. Hij heeft als kind vaak te horen gekregen dat hij nergens goed in was en niets kon. In de ogen van zijn vader kon hij niets tot een succes maken. Het onbewuste is dus langzaam maar zeker gaan geloven dat hij het niet aankan om succesvol te zijn. Het onbewuste gaat dus ook niet meewerken aan het “stoppen met roken”. Het onbewuste begint al vervelend te doen door allerlei signalen naar het bewuste te sturen die het moeilijk maken voor Jan om het stoppen door te zetten. Na twee dagen heeft Jan een akkefietje op het werk. Hij raakt boos en gefrustreerd, loopt naar de winkel, haalt een pakje sigaretten en begint weer te roken. Het onbewuste denkt: zie je wel, ik ben niet sterk, het lukt me toch niet!

Met NEI therapie pakken we dit probleem aan. We zoeken bij klachten (kan lichamelijk en geestelijk zijn) of het voortvloeit uit het niet hebben van een harmonische samenwerking tussen bewuste en onbewuste. En heel vaak blijkt dit het geval te zijn. Met NEI therapie integreren we het onbewuste en het bewuste met elkaar waardoor de klacht afneemt of zelfs verdwijnt.

Prachtige methode toch?

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *