Maar wat is dan Integra….

Naast de NEI-behandelingen, waar ik al vaker wat over geschreven heb, geef ik ook Integra-behandelingen in mijn praktijk. Daarover wat meer….

Ik zal beginnen met gelijk het grote verschil toe te lichten tussen de NEI en Integra. Bij de NEI begin je met het benoemen van een klacht. Je stelt het onderbewuste vragen om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Bij de Integra is dat niet nodig. Bij Integra kun je een algehele scan maken van het lichaam om te achterhalen waar de disbalans zit. Je kunt eventueel wel beginnen met een lichamelijke klacht maar dat is niet noodzakelijk.De scan van het lichaam doe ik met behulp van spiertesten. Ik maak gebruik van handposities (mudra’s) om te aimageschterhalen op welk niveau de disbalans aanwezig is. Mudra’s zijn hand- en vingerposities die voortkomen uit de Oosterse energieleer en de kinesiologie. Bij de verschillende niveaus kun je denken aan een fysieke disbalans, een emotionele disbalans, een orthomoleculaire disbalans, een overgedragen disbalans (genetisch), een toxische disbalans etc.

Naast de mudra’s test ik alle orgaan reflex punten. Dit zijn punten op het lichaam die overeenkomen met meridiaansystemen. Een verzwakking van een bepaald orgaan reflex punt betekent niet dat dat orgaan niet goed werkt. Het betekent dat de energie van dat meridiaansysteem uit balans is, hetgeen klachten veroorzaakt of kan gaan veroorzaken.

Door de combinatie van mudra’s en orgaan reflex punten achterhaal ik waar en op welk niveau de disbalans in het lichaam zit.

Zodra het totale plaatje van de disbalans helder is, kunnen we de therapie in gang zetten. Dit kan divers zijn, van NEI tot aan homeopathische middelen, bach bloesems, allergiemiddelen of bepaalde vitamines of mineralen.

In mijn praktijk begin ik met de wens van de client. Van daaruit bekijk ik welke behandeling het beste aansluit. In veel gevallen is dat een combinatie van NEI en Integra en eventueel voedingscoaching.

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *