Lijnzaadwrap, geen gluten meer voor mij

Vorige week heb ik het boek “broodbuik” van William Davis gekocht.  Gelijk begonnen met lezen en voor mij gaf het boek genoeg redenen om te beginnen met een maandje glutenvrij eten. Nu vijf dagen bezig en ik voel me er eigenlijk heel goed bij.

?????????????????????????!Dat gluten niet goed voor je zijn, wist ik wel al langer. Tarwe eet ik sowieso al een tijd niet meer, veel te bewerkt, maar speltbrood en haver nog wel. Helemaal stoppen met gluten is best een aanpassing. De maatschappij van deze tijd gebruikt tarwe in overvloed. Denk maar eens aan ergens lunchen. Het merendeel is brood. Maar ook pasta, pizza, sauzen, koekjes……

Maar voor mij geldt altijd: als het goed is voor mij gezondheid, is het op z’n minst het proberen waard!

Dus vanmorgen ontbeten met een heerlijke lijnzaadwrap. En wat leuk is: na één wrap had ik echt genoeg gegeten. En nu twee uur later, nog geen enkele trek in iets.

WP_000321Ingrediënten 1 lijnzaadwrap:

– 3 eetlepels lijnzaad

– beetje zout, beetje kerrie, beetje paprikapoeder

– 1 ei

– eetlepel water

– eetlepel gesmolten kokosolie

Maal de lijnzaad zelf. Gemalen lijnzaad oxideert snel als het in aanraking komt met zuurstof dus het is beter om heel lijnzaad te kopen en dit zelf te malen, bijvoorbeeld met een koffiebonenmaler. Meng de kruiden erdoorheen (je kunt ook andere kruiden nemen zoals rozemarijn). Vervolgens het geklutste ei, het water en de kokosolie. Vet een taartbodem in en spreid het lijnzaadmengsel er over uit. Doe de bodem in de oven op 160 graden en laat ongeveer 10 minuten in de oven. De randjes moeten iets loskomen en de bodem moet gaar maar niet te hard gebakken zijn want dan breekt hij met het oprollen.

Haal de bodem uit de oven en uit de taartbodem. Je kunt hem nu beleggen. Ik heb gekozen voor een laagje hummus, avocado, geitenkaas, zongedroogde tomaat, tuinkers en wat peper en zout. Oprollen en smullen maar. Echt superlekker…..

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Hallo Claudi,
  Ik wil de lijnzaadwrap gaan maken volgens het broodbuik boek.
  Ik zie jou recept zonder de bakpoeder.
  Ik heb bio bakpoeder waar toch maismeelextrakt in zit ka geen betere vinden
  Mijn vraag is ben je de bakpoeder vergeten in je recept of kan je ze zonder bakpoeder bakken.
  Alvast bedankt.
  Met vriendelijke groet Janette

  • Hoi Janette,

   Je hebt helemaal gelijk. Er moet ook bakpoeder in. Bij mij zit er inderdaad ook maïsmeel in de bakpoeder. Ik heb ook niets beters kunnen vinden. Je zou eventueel ook wat baksoda kunnen gebruiken. Ik denk dat het daarmee ook zou moeten lukken.
   Wat vond je van het boek? Ben ik wel benieuwd naar.

   Groetjes Claudy