Lijnzaadcrackers

10253794_627959967292036_619082921814137932_nVorige week kreeg ik van mijn vriendin een pakje lijnzaadcrackers. Waren echt superlekker met knoflook en andere kruiden. Ze waren erg snel op en iets te prijzig om iedere dag een pakje van weg te eten dus op zoek naar iets vergelijkbaars dat ik gewoon zelf kon maken.

Gisteren geëxperimenteerd en ik ben erg tevreden. En je kunt enorm variëren met kruiden en eventueel kaas (voor de liefhebber).

Lekker om te beleggen met wat hummus, pesto of een gekookt eitje met wat zelfgemaakte mayonaise…..

Ingrediënten:

  • 70 gram lijnzaad
  • 60 gram pompoenpitten
  • 60 gram zonnebloempitten
  • kopje water
  • beetje zout
  • kruiden: ik heb knoflookpoeder en tijm gebruikt

Doe alles bij elkaar en laat een kwartiertje weken. Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bedek een ovenplaat met ovenpapier en maak het ovenpapier vet met wat olijfolie. Na een kwartiertje is het mengsel ingedikt en kun je het verspreiden over de plaat. Verdeel het goed zodat het egaal is. Zet de plaat in de oven voor ongeveer 25 minuten. Na 25 minuten haal je de plaat uit de oven en snijd je er stukken van. De afzonderlijke stukken draai je om en vervolgens zet je het nog een keer 25 minuten in de oven. Laat de crackers daarna afkoelen en hopsa “ready tot eat”.

Bewaar de afgekoelde crackers in een afgesloten doos in de koelkast. Ben benieuwd naar jullie combinaties voor deze crackers…

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *