Ieder lichaam is anders….

WP_000678Ik krijg behoorlijk last van m’n buik als ik vlees eet. Kipfilet kan ik goed hebben maar rundvlees of varkensvlees….geen succes voor mij. Mijn man vindt vlees heerlijk en voelt af en toe een enorme behoefte om vlees te eten. Niet veel ofzo maar zijn lichaam vraagt er wel om. Hoe kan dat dan? Waarom reageert de ene persoon goed op bijvoorbeeld vlees en de ander niet. Dit is niet enkel bij vlees zo. Eigenlijk bij alle producten kan het zo zijn dat het voor de één een musthave is en voor de ander is het vragen om ellende als je het eet.

Ieder mens is anders. Een paar jaar geleden heb ik het boek over het bloedgroepdieet al eens gelezen. Dat was voor mij eigenlijk het begin naar de oplossing voor mijn chronische buikpijn. Ik heb bloedgroep A en Peter D’Adamo geeft in dat boek aan dat als je bloedgroep A hebt, je voornamelijk vegetarisch moet eten. Per voedingsgroep staat opgenomen wat goed is voor je lichaam, wat neutraal is en wat als gif op je lichaam inwerkt. Nadat ik dat dieet een tijdje gevolgd heb, zijn mijn buikproblemen eigenlijk grotendeels opgelost. Heerlijk was dat. Nadeel was wel dat ik een aantal producten niet meer mocht eten die ik toch wel erg lekker vind, zoals bananen.

Inmiddels ben ik weer wat jaren verder en inmiddels heb ik ontdekt dat ik eigenlijk prima tegen bananen kan en ben ik ervan overtuigd dat het bloedgroepdieet een mooie algemene lijn is maar dat het per persoon nog wel een beetje kan afwijken. Van alle mensen die bloedgroep A hebben, is ook niet iedereen hetzelfde maar de blauwdruk klopt in grote lijnen wel.

In mijn praktijk maak ik op maat inzichtelijk wat heilzaam is voor iemand, dus waar je gezonder en fitter van wordt en wat als gif werkt op je lichaam, wat kan leiden tot overgewicht en/of ziekte.

Heel mooi om te zien hoe mensen met een op maat gemaakte voedingslijst hun eetpatroon aanpassen en zich lekkerder voelen. Wil jij ook zo’n op maat gemaakte voedingslijst, let me know! Je kunt dan een mailtje sturen naar info@claudyschonis.nl.

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *