Amandelmelk en een lekker recept voor anijsmelk….

WP_000635Mijn lievelingsvervanger van koemelk is toch echt wel amandelmelk. Het is licht verteerbaar, bevat veel vitamines en mineralen en ik vind het ook gewoon echt lekker. Toen ik de amandelmelk net ontdekt had, was ik nog iedere keer bezig met amandelen weken, blenderen en filteren. Ik vond de pakken amandelmelk uit de winkel prijzig, vaak ook met onnodige toevoegingen en daarnaast te groot. Ik had niet altijd een hele liter nodig maar je kan het ook niet langer dan een paar dagen bewaren in de koelkast. Zonde van het geld dus…..

Hoe doe ik dat nu dan? Nou heel makkelijk eigenlijk…. Ik koop bij de natuurwinkel een pot witte amandelpasta. Hiervan doe ik een lepel in de blender en daarbij doe ik water. Blenderen maar et voila….amandelmelk. Ik heb geen vaste maten van hoeveel pasta ik erin doe en hoeveel water. Een beetje afhankelijk van hoe dik je het wilt hebben. Met een eetlepel amandelpasta maak ik bijna een liter amandelmelk. Dat is dus voordeliger dan al die pakken en daarbij kun je ook zelf bepalen hoeveel je in één keer maakt.1897717_594847963936570_20343988_n

Wat ik echt lekker vind met amandelmelk is zelfgemaakte anijsmelk. Gewoon een kopje amandelmelk in een steelpannetje. Theelepeltje anijszaad erbij, wat kaneel en nootmuskaat en laat maar warm worden. In het kopje alvast een theelepeltje honing doen en als de melk warm is, door een filtertje halen en over de honing in het kopje gieten.

Echt heel lekker en ook verzachtend voor de buik. Drinken jullie ook amandelmelk of ligt jullie voorkeur bij andere vervangers?

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *