Deze hazelnootkoekjes zijn echt TE lekker! En o zo moeilijk om er maar eentje van te eten. Dus wees gewaarschuwd voordat je begint te bakken 😉
Ingrediënten:
– 150 gram hazelnootmeel (klein gemalen hazelnoten)
– 50 gram arrowroot
– 150 gram roomboter
– 100 gram kokosbloesemsuiker en een klein snufje zout
Smelt de roomboter en meng alle ingrediënten door elkaar. Maak er een bal van en bewaar in de koelkast. Na ongeveer een halfuurtje kun je ermee verder.
Verwarm de oven op 170 graden. Verdeel het deeg over een met bakpapier bedekte bakplaat. Het heeft geen zin om vormpjes te maken van de koekjes want het deeg zal helemaal uitlopen. Zet de plaat ongeveer 15 minuten in de oven. Na 15 minuten laat je de koek afkoelen. Na ongeveer een kwartiertje kun je er vierkantjes (of andere vormpjes van snijden). Wacht niet tot het helemaal afgekoeld is want de koekjes zijn heel erg krokant dus zullen makkelijk breken.
En nu nog proberen het bij één of twee koekjes te houden 😀