Jeetje wat heb ik me hierin vergist……TARWEGRASSAP. In alle stukken die ik las, werd geschreven dat het niet echt lekker is maar wel heeeeel gezond.
Nou ja, als iets gezond is, ga ik er ook voor dus proberen…… Ik ben begonnen met tarwegraspoeder. Lekker makkelijk dacht ik.
Er zijn verschillende merken te vinden op internet en in de biowinkels maar ik vond het inderdaad niet echt lekker. Dit kon het toch niet zijn naar mijn idee.
Tarwegras kun je ook vers bestellen zodat je iedere week een bestelling door je brievenbus krijgt, of in ijsblokjesvariant zodat je ze alleen maar hoeft te ontdooien. Ik vond het ook allemaal wel wat aan de dure kant. Normaal is prijs niet m’n hoogste prioriteit
als het over m’n gezondheid gaat maar ik wilde toch kijken of er nog
meer mogelijkheden waren.
Sinds twee weken ben ik dus aan het kweken…… De eerste lading is helaas niet gelukt. Ik moest even oefenen met de hoeveelheid water die je geeft. Verder is het vrij simpel. Tarwe kiemen,
vervolgens op aarde strooien, in het donker wachten tot het begint te groeien en vervolgens in het licht door laten groeien.
Ziet het er niet fantastisch uit?
Als het ongeveer 10 centimeter hoog is, kun je gaan knippen en juicen. Het resultaat is HEERLIJK!
Als je het knipt, ruikt het naar versgemaaid gras. Dat vind ik al lekker ruiken. Vervolgens doe je het in de slowjuicer. Het sap dat daaruit komt, heeft een soort anijs-zoethoutsmaak. Echt LEKKER!
Gebruik om het tarwegras te persen wel een slowjuicer die geschikt is voor tarwegras. Er zijn ook handpersen te koop voor tarwegras. Die zijn iets voordeliger. En je schijnt er ook gewoon op te kunnen kauwen (en vervolgens wegspugen (smerig idee, maar goed). Persoonlijk vind ik mijn slowjuicer een fijne investering die ik dagelijks gebruik voor mijn versgeperste groente-fruitsap.
En voor wie de voordelen nog niet kent:
1. Enorme energiebooster
2. Tarwegras bestaat voor 70% uit chlorofyl. Chlorofyl bindt schadelijke stoffen en voert deze af.
2. Een shot geeft een lading aan vitamines en mineralen in de juiste verhoudingen. Eén shot staat gelijk aan 800 gram groente/fruit
3. Versterkt je immuunsysteem en dus je algehele gezondheid
Er zijn ook nadelen te benoemen:
1. Er zijn mensen die allergisch reageren op tarwegras. Tarwegras bevat geen gluten dus mensen met een glutenallergie zijn vaak niet allergisch voor tarwegras. Tarwegras bevat echter wel veel cellulose. Niet iedereen kan cellulose goed verteren. Mocht je een allergische reactie vertonen na een eerste shot (merk je meestal binnen een aantal minuten), doe dit dan geen tweede keer. Een tweede allergische aanval is vaak heftiger dan de eerste.
2. Tarwegras kan in de weg zitten bij medicijngebruik, bijvoorbeeld medicijnen tegen trombose.
Ik ben om, ik blijf voorlopig kweken! En jij?
Wat is het verschil tussen een skowjuicer en een gewone sapcentrifuge?
Door de hoge toeren bij de sapcentrifuge, ontstaat er veel hitte waardoor voedingsstoffen verloren kunnen gaan. Een slowjuicer maakt minder toeren en daar komt dan ook minder hitte vanaf. Hierdoor blijven vitamines, mineralen en enzymen beter behouden.
Hoi TitaMarije, ik probeer de reactie nog een keer. Hoop dat je deze wel binnen krijgt. Door de hoge toeren bij de sapcentrifuge, ontstaat er veel hitte waardoor voedingsstoffen verloren kunnen gaan. Een slowjuicer maakt minder toeren en daar komt dan ook minder hitte vanaf. Hierdoor blijven vitamines, mineralen en enzymen beter behouden.