Courgette, gevuld

1620548_597497640338269_1844366243_n

Aangezien ik nog een aantal courgettes in de groentela had liggen, wilde ik weer eens wat nieuws proberen. Dat werd gevulde courgette. Nu maak ik wel vaker gevulde courgette maar ik had het nog niet eerder met quinoa gemaakt. Leek me wel lekker…..dat bleek ook zo te zijn. Dus bij deze ook het recept voor jullie….

Benodigdheden voor 2 personen: 2 courgettes, kopje quinoa, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel tomatenpuree, groentebouillon, gedroogde tijm en/of oregano, olijven, evt wat geraspte kaas.

En hoe nu verder? Zet de oven aan op 180 graden. Begin met het door midden snijden van de courgettes. Vervolgens schraap je de binnenkant eruit. Ik gebruik hiervoor een theelepeltje. De binnenkant van de courgette gooi je niet weg maar gebruik je zometeen voor de vulling.

Snij de uien en de knoflook in kleine stukjes. Doe wat milde olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Doe vervolgens de binnenkant van de courgette erbij en de quinoa. Roer het goed door. Vervolgens de tomatenpuree erdoor heen mengen en de gedroogde kruiden. Daarna wat groentebouillon bijvoegen. De quinoa neemt de bouillon op dus iedere keer als het vocht helemaal weg is, doe je wat nieuwe bouillon erbij (ik denk dat ik in totaal ongeveer 300 of 400 ml gebruikt heb). Het duurt ongeveer 10 minuten voordat de quinoa gaar is. Maar dat kun je makkelijk zelf testen door tussendoor te proeven 😉

Nou als dat allemaal klaar is, vul je de courgette. Je maakt het af met wat olijven en/of wat geraspte kaas. Vervolgens 20 minuutjes in de oven en daarna smullen maar…..

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *