Fruitige smoothie
Tussen de middag weer één van mijn lievelingssmoothies gemaakt. Ik zou deze echt iedere dag kunnen maken maar afwisseling is beter. En omdat ik deze dus niet iedere dag maak, geniet ik er ook wel weer echt van als ik deze gemaakt heb.
Ingrediënten fruitige smoothie:
– ongeveer 1/3 van een verse ananas
– 1 banaan (ik gebruik altijd ingevroren bananen omdat ik zo altijd banaan bij de hand heb, ook voor ijs bijvoorbeeld)
– 1 sinaasappel
– stukje gember
– beetje chiazaad (hoeft niet persé)
– groene poeder zoals chlorella of tarwegras (ook optioneel)
– halve komkommer
– 2 handjes spinazie
– water (hoeveelheid is afhankelijk van hoe dik je de smoothie wilt)
Alles in de blender en mixen maar……. Echt heerlijk!
Chocoladetaart
Helaas weer vergeten om een foto te maken want het was zeker de moeite waard. Soms heb je van die recepten die heel lekker zijn maar er eigenlijk niet uit zien op een foto maar bij mijn chocoladetaart van dit weekend was dat zeker niet het geval. Hij was én heel erg lekker én zag er ook heel aantrekkelijk uit. Dus helaas….geen foto, maar wel het recept.
Ingrediëntenbodem:
– Amandelmeel of gemalen amandelen (ik doe dit altijd een beetje uit de losse pols. Ik kijk naar de grootte van de vorm en schat dan in hoeveel amandelen of meel ik nodig heb)
– Dadels (medjoul-dadels werken het prettigst omdat deze lekker zacht en groot zijn maar andere dadels kunnen ook. Ook hier geldt, kijk zelf een beetje hoeveel je nodig hebt. De dadels zijn voor de zoetheid en een beetje voor de plakkerigheid)
– Kokosolie (wees hier gerust scheutig mee. Kokosolie is een goede vet en goed voor je lichaam. De kokosolie maakt het meel lekker nat zodat het in de vriezer een goede compacte bodem wordt)
Doe de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en malen maar. Vervolgens kun je het verdelen over een ingevette bodem (vierkante schaal of ronde taartvorm). Zet de bodem vast in de vriezer zodat je vervolgens de top kunt maken.
Ingrediënten top:
– 3 avocado’s
– 1 banaan
– Cacao (zelf een beetje proeven hoeveel er doorheen moet)
– Ahornsiroop (ook hier proeven hoe zoet je de taart wilt)
– Kokosolie (wees gerust weer scheutig….)
Doe deze ingrediënten vervolgens in de keukenmachine en malen maar. Haal de bodem uit de vriezer en verdeel de top erover heen. Eventueel kun je de toplaag nog versieren met walnoten, gojibessen of cacao maar zonder versiersels wordt de taart ook heerlijk.
Vervolgens de totale taart nog minimaal een half uur in de vriezer en daarna smullen maar weer!
Ik ben benieuwd of jullie dit recept gaan maken…… Laat even weten wat je ervan vond 😀