Frittata met champignons en geitenkaas

WP_000654Van het weekend heb ik lekker focaccia gemaakt van het recept van het Broodbuik-kookboek (echt een aanrader als je geen tarwe of gluten wilt eten). Maar wat zou ik daar dan op doen. Ik ben vegetarisch en eet geen koeienkaas dus tja…

Uiteindelijk gekozen voor een lekkere frittata. Lekker en o zo simpel.

Wat heb je nodig voor een bakje van 15 bij 15 cm? 3 eieren, paar champignons in plakjes, halve prei in ringetjes, paar zwarte olijven in stukjes, beetje geitenkaas in stukjes, peper, zout, olijfolie

Zet de oven aan op 180 graden. Vet het ovenschaaltje in met wat milde olijfolie. Doe de plakjes champignons en de prei daarin met wat peper en zout en wat olijfolie. Zet dat eerst 10 minuutjes in de voorverwarmde oven. Klop ondertussen de eieren en voeg de stukjes zwarte olijf toe aan het eimengsel. Na tien minuten haal je het ovenschaaltje uit de oven. Roer de champignons en prei een beetje om en schenk het eimengsel eroverheen. Strooi wat stukjes geitenkaas eroverheen en zet het vervolgens nog ongeveer 10 minuten in de oven, tot het goudbruin gekleurd is.

Ik heb hier gekozen voor champignons en geitenkaas maar je kunt het eigenlijk met alles maken, zoete aardappel, wortel, courgette, boontjes etc. Een ideaal recept om je restjes van de vorige dag op te maken en om als lunchgerecht mee naar je werk te nemen. Maken jullie wel eens frittata en wat doen jullie er het liefste in?

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Heerlijk recept. Ik heb de “carnivoren” variant gemaakt met pittige bio worstjes ipv de geitekaas en nog wat restjes courgette. Erg lekker, ook zonder brood erbij.