Deo zonder fratsen…

Toen ik enkele jaren geleden begon met steeds gezonder eten en het weren van chemische toevoegingen, kwam ik er ook achter dat er nog veel meer producten zijn waar chemische toevoegingen in zitten die ik in ieder geval niet in mijn lichaam wilde hebben. Via je huid trekken gifstoffen namelijk ook gewoon je huid in. Maar ja, wat dan?

Voor make-up is het vrij makkelijk, dan maar geen make-up meer. Uiteraard zijn er ook webshops te vinden die cosmetica verkopen op natuurlijke basis. Maar ik ben helemaal niet zo dol op make-up dus dit was een mooie reden om er mee te stoppen.

Gezichtscreme, ja dat vind ik toch wel prettig en wat moet je daar dan voor gebruiken? Iemand zei ooit: ik smeer geen dingen op mijn lijf die niet ook eetbaar zijn. Een mooie leus waar ik mezelf ook aan houdt tegenwoordig.  Dus wat is eetbaar en kun je op je lijf smeren…..kokosolie!!!

Eigenlijk is kokosolie zo multifunctioneel. Het is het beste product om in te bakken, het mag namelijk tot hoge temperaturen verhit worden. Daarnaast kun je het dus ook uitstekend gebruiken om je gezicht (of je hele lichaam) mee in te smeren. Je huid wordt er heerlijk zacht van dus ideaal.

Maar je kunt er ook deodorant van maken. Sinds ik dat ontdekt heb (staat genoeg over op internet), is dat voor mij de beste deodorant die er is.

Hieronder het recept (wat op andere websites ook makkelijk te vinden is):

–          50 gr. arrowroot poeder

–          50 gr. baking soda

–          +/- 8 eetlepels kokosolie

–          aantal druppels tea tree olie

–          aantal druppels essentiële olie (bijvoorbeeld pepermunt of lavendel)

Meng de arrowroot en de baking soda door elkaar. Maak de kokosolie au bain-marie zacht en schenk dat bij het poedermengsel. Doe de druppels olie erdoorheen en mengen maar (ik gebruik hiervoor gewoon een lepel). Als het klaar is, kun je het in een glazen potje doen. Vervolgens stolt het mengsel weer (misschien is het nodig om nog wat te roeren tussendoor) en kun je met je vingers elke keer een klein beetje eruit halen.

Ik ben benieuwd of jullie het ook gaan proberen!

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *