De vele toepassingen van baking soda….

Twee natuurlijke middelen die ik op verschillende plekken in huis veelvuldig gebruik: baking soda (zuiveribicarbonaat3rond_1ngszout of natriumbicarbonaat) en kokosolie. Wat kun je er allemaal mee? Vandaag licht ik de toepassingen van baking soda toe. In het volgende blogbericht ga ik in op de kokosolie.

Baking soda kun je uiteraard gebruiken bij het rijzen van gebakken producten zoals cake. Maar er zijn meerdere toepassingen mogelijk.

  1. Je kunt baking soda gebruiken als een natuurlijk middel tegen maagzuur. Los een theelepeltje baking soda op in water en drink het op. Baking soda werkt ontzurend waardoor het maagzuur verdwijnt
  2. Baking soda werkt super om je tanden en je tandvlees mee te poetsen. Sinds ik baking soda hiervoor gebruik, heb ik nauwelijks tandsteen meer en ook nooit meer last van pijnlijk of bloedend tandvlees. Het is even wennen maar het resultaat mag er zijn. Je kunt ook een theelepeltje baking soda oplossen in water en het vervolgens gebruiken als mondspoelmiddel.
  3. Waar baking soda ook echt heel goed werk verricht, is op je hoofd. In plaats van shampoo kun je je haar en hoofdhuid inmasseren met baking soda. Even in laten werken, uitspoelen en je haar voelt heerlijk schoon aan. Zeker mensen met hoofdhuidklachten, zoals roos, kunnen hier enorm profijt van hebben. Klachten zoals roos kunnen als sneeuw voor de zon verdwijnen.
  4. Je kunt baking soda in een warm bad doen. Het is goed voor je huid en helpt te ontspannen. Voor de geur kun je er wat etherische olie bij doen.
  5. Je kunt baking soda aanbrengen op huiduitslag, insectenbeten of huidirritatie. Omdat de baking soda antibacterieel werkt, zal de pijn of irritatie verzachten.
  6. Baking soda reinigt en zuivert. Daarom kun je het gebruiken als deodorant, als poeder in je schoenen, als schoonmaakmiddel van groenten en fruit, om vet uit je pannen te schrobben, om de wc schoon te maken….. Kortom je kunt het zo gek niet verzinnen maar als iets schoon moet of er moeten vieze luchtjes verdwijnen, kun je baking soda inzetten.

Baking soda is dus op veel fronten enorm effectief. Het is niet duur. Ik bestel het altijd online en betaal nog geen 5 euro voor een kilo. Dat scheelt dus enorm in de kosten als je tegelijkertijd afstand doet van je maagzuurremmers, shampoo, tandpasta, schoonmaakmiddel, insectenmiddel en badzout. Gebruiken jullie wel eens baking soda, en waarvoor dan?

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *