Allereerst de beste wensen voor 2016 allemaal. Dat het maar weer een mooi, gezond en positief jaar mag worden.
Wij zijn het einde van 2015 uitgegaan met stamppot. Ok, het is niet echt winter maar boerenkool stamppot is eigenlijk ook lekker als het niet zo koud is. Maar hoe los je dat op als je geen aardappelen eet? Van de week dus genoten van heerlijke boerenkool stamppot met vooral heel veel groenten. (Helaas weer te laat met een foto maar geloof me, was heerlijk)
Ingrediënten :
1 oranje pompoen
1 bloemkool
5 wortels
450 gram boerenkool
Bakje champignons en een ui
Beetje kokosmelk
Beetje roomboter
Kerrie naar smaak
Beetje peper
Snij de pompoen (mag met schil), de bloemkool en de wortels in stukken en kook ze gaar in ongeveer tien minuten. Giet de gekookte groenten af en stamp met wat kokosmelk en roomboter.
Roerbak boerenkool ongeveer 3 minuten tot het wat geslonken is.
Stamp de boerenkool door de gestampte groenten en voeg wat kerrie toe naar smaak.
Bak het uitje en de champignons met wat peper.
Schep de stamppot op en schep wat champignons en ui erbovenop. Heerlijk!
Om je maaltijd compleet te maken, voeg je nog een eitje of een stukje vlees of vis toe voor de eiwitten.
En, lijkt het jullie wat?