Boekweitcreme

WP_000644Het was al weer een tijdje geleden dat ik dit voor het laatst maken. Gek eigenlijk want ik vind het altijd superlekker. Maar vandaag had ik de smaak weer eens te pakken….boekweitcreme.

Boekweit is geen graan maar een zaad. Het wordt daarom ook wel een pseudograan genoemd. Boekweit bevat geen gluten en daarom ideaal voor mensen met een allergie of intolerantie voor gluten. Naast het feit dat het dus een ideaal zaad is, is het ook nog eens hartstikke gezond. Het heeft een laag glycemische index waardoor je bloedsuikerspiegel niet zo snel stijgt als je dit eet. Kortom, geen suikerdip na 1 of 2 uur. Daarnaast bevat boekweit meer eiwitten dan de meeste granen en het bevat de aminozuren lysine en arginine. De combinatie van arginine en lysine helpt ter bevordering van het lichamelijk herstel na intensieve belasting. Daarbij ondersteunt deze combinatie het lichaamseigen regeneratieproces, zodat het immuunsysteem optimaalblijft functioneren.

Ik vind het zelf altijd lastig om iets lekkers te maken met boekweitmeel. Ik vind de smaak vrij specifiek en niet helemaal mijn ding. Maar boekweitcreme smaakt anders…..

Ingrediënten: kopje boekweitkorrels (paar uur geweekt in water), 1 banaan, beetje amandelmelk, 1 lepel hazelnoot-rozijnenpasta (of een andere notenpasta), dadelstroop of honing of agave (naar behoefte)

Spoel de boekweitkorrels goed af. Doe vervolgens alles bij elkaar in de keukenmachine. Begin met een heel klein beetje melk en laat de machine draaien. Als het te droog blijft, kun je nog wat melk erbij doen.

Schep alles in een bakje en maak het af met wat besjes of wat nootjes. Ben benieuwd wat jullie hiervan vinden….

Author: admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *