Van de week was ik bij mijn nichtje en ik was blij verrast toen ze vroeg of ik zin had in een stukje glutenvrij en suikervrij bananenbrood. Ik verwachtte een bananenbrood van amandelmeel die ik zelf ook regelmatig maak maar het was anders van smaak, lekker en een beetje kruidig. De verrassing zat in het meel. Ze had het gemaakt met boekweitmeel. Bijzonder want ik vind boekweitmeel niet altijd even lekker. Het heeft een bijzonder smaakje maar in het brood kwam het helemaal tot z’n recht en ook de banaan was door de keuze van het meel niet overheersend.
Bij deze het recept van haar leuke site www.bioschoonheid.nl. Zeker een tip!
- 350 boekweitmeel
- 5 bananen
- 100 gram ahornsiroop
- 125 ml water
- 100 ml kokosolie
- 1 eetlepel zuiveringszout
- 1 theelepel gemalen piment kruiden
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel zout
Vet een cakeblik in met kokosolie. Bestrooi het blik vervolgens met een beetje boekweitmeel en klop het overtollige meel uit het blik.
Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Pureer de bananen in een blender of met een keukenmachine.
Voeg de kokosolie, de ahornsiroop en het water toe aan de gepureerde bananen. Meng het goed door elkaar.
Doe de boekweitmeel met het zout, het zuiveringszout, de piment en kaneel in een kom en meng alles. Voeg vervolgens de bananenpuree toe.
Meng het geheel goed tot alles glad is.
Giet het over in het cakeblik, strijk het een beetje glad en plaats het vervolgens in de oven.
Laat het 1 uur in de oven bakken. Als het brood klaar is laat je het vervolgens een half uur afkoelen. Snijd het in plakken en vries het brood in of dien het gelijk op.
Hi Claudy,
Leuk dat je het recept geplaatst hebt!
xxx fenna