Oh, echt genieten. Prachtig weer buiten en dus lekker in het zonnetje, een beetje vitamine D opdoen. Ik weet het, we hebben nauwelijks winter gehad maar van mij hoeft dat ook niet. Ik kan zo genieten van die lentezon 😀
En als je dan zo lekker in dat zonnetje zit, is het ook een welkome aanvulling om iets lekkers te eten en te drinken. In mijn geval moet dat ook altijd nog een beetje verantwoord zijn anders geniet ik er toch echt minder van.
Dus vandaag genoten van een appel chai met een chocolate chip cookie van amandelmeel.
En hoe dan te bereiden?
Appel chai
Ik gebruik versgemaakte appelsap uit m’n slowjuicer maar je kunt uiteraard ook biologische appelsap gebruiken. Doe de appelsap met een paar stukjes gember, wat kaneel en wat anijszaad in een pannetje en warm op. Filter vervolgens de anijszaad eruit en schenk het in een glas. Eventueel nog wat kaneel eroverheen strooien en genieten maar.
Chocolate chip cookie
Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:
– 250 gram amandelmeel
– halve theelepel natrium bicarbonaat oftewel baksoda
– kwart theelepel zout (ik gebruik het liefst keltisch zeezout)
– 1 theelepel vanillepoeder
– 2 eieren
– 65 gram gesmolten kokosolie
– 2 eetlepels ahornsiroop
– 30 ml amandelmelk
– 1 reep pure chocola (100 gram)
Verwarm de oven op 175 graden. Maak de chocoladereep klein in de keukenmachine en zet het vervolgens nog even apart. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Klop in een aparte kom de eieren, de melk, de ahornsiroop en de kokosolie door elkaar. Meng de natte ingredienten bij de droge ingredienten en doe vervolgens de chocoladestukjes erdoorheen. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en schep het beslag met een eetlepel op de plaat. Druk de hoopjes beslag iets plat en zet de plaat vervolgens in de oven. Bak de koekjes af in 20 minuutjes en laat ze vervolgens buiten de oven afkoelen zodat ze wat krokanter worden.
Als ze afgekoeld zijn, kun je genieten van een lekker verantwoord glutenvrij koekje. Nog een voordeel, het amandelmeel is vullend dus na 1 koekje heb je echt wel even genoeg (al zijn ze lekker genoeg om door te blijven smullen) 😆
Heerlijk koekje! Ik heb hem gemaakt met rauwe cacao-nibs (die heb ik altijd in huis) ipv chocolade en dat was ook erg lekker. Oventijd voor mijn oven (hete lucht) iets korter trouwens.
En het koekje vult goed, je denk urenlang niet meer aan eten.