Broodpudding: glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij

20160824_154834

Lang geleden dat ik een recept geplaatst heb. Maar toen ik deze broodpudding uit de oven haalde was ik zo enthousiast dat ik het recept niet alleen voor mezelf wilde houden….. Dus bij deze…..

 

 

Ingrediënten:

  • 350 gram glutenvrij brood, ik gebruik het hormoonfactorproof yambrood (te koop bij Jumbo of online, oranje verpakking )
  • 250 mililiter amandelmelk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels cacao
  • 8 eetlepels ahornsiroop
  • 50 gram noten in stukjes
  • 4 eetlepels kokos
  • 70 gram rozijnen
  • 75 gram stukjes pure chocola

Gebruik het liefst oud brood, ik heb mijn brood eerst in stukken gescheurd en uit laten drogen in een licht verwarmde oven.

Meng de amandelmelk, ahornsiroop, eIeren en cacao. Voeg het brood toe en roer goed door. Voeg vervolgens de noten, rozijnen, kokos en chocola toe en roer goed door elkaar.

Stort het geheel in een met bakplaten beklede cakevorm en zet het 3 kwartier in een op 180 graden voorverwarmen oven.

Daarna af laten koelen…..Heerlijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *